Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
Öğr.Gör. BURAK BAŞAR
Kişisel Bilgiler ve İletişim Bilgileri
Birim : TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU
Bölüm : OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Ana Bilm Dalı : AŞÇILIK PR.
Sabit Telefon : +90 446 2266666 | Dahili : 18050
E Posta Adresi : burakerzincan.edu.tr | burakbasharyahoo.com
Web Adresi :
Ofis : 40
Posta Adresi : Hukuk fakültesi kampüsü,Turizm ve Otelcilik MYO Erzincan/Merkez
Eğitim Bilgileri
Yüksek Lisans, BAYBURT ÜNİVERSİTESİ, İşletme Fakültesi, İşletme, 2012-
Yüksek Lisans, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, 2013-2017
Lisans, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, Turizm Fakültesi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, 2007-2012
Yaptığı Tezler
Yüksek Lisans, "FARKLI YAĞ VE ŞEKER ŞURUBUNUN TEPSİ KADAYIFIN DUYUSAL VE DOKUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ", ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK ANA BİLİM DALI Kasım, 2017.
Yabancı Diller
İngilizce, Orta
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
Gıda Güvenliği Eğitimi Başarı Sertifikası, Unilever Food Solutions , 2018
Ekol Food İthal Ürünlerin Uygulamalı Kullanımı, Ekol Food, 2017
Endüstriyel Mutfak Hijyeni, Temizlik Ürünlerinin Doğru ve Güvenli Kullanımı, Seald Aır Dıversey Care, 2017
Bulgurun Tarihi, Üretim Süreci ve Mutfaklarda Kullanımı, Duru Bulgur Gıda San., 2017
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ/ AŞÇILIK USTALIK BELGESİ, T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, 2017
3.Ulusual Mengen Aşçılık Kampı, Asomder, 2017
Mıcros,Fıdello Otel Programları Eğitimi, Erzurum Xanadu Snowwhite Hotel,ERZURUM, 2014
Avrupa Birliği Gönüllü Öğrenci Programı,Bulgaristan Bansko Kış oyunlar, BULGARİSTAN BANSKO 2012, 2012
25.Dünya Üniversiteleri Kış Oyunları Erzurum 2011,Lojistik Departmanı,Uzman Yardımcısı, ERZURUM 2011, 2011
İletişim Teknikleri Eğitimi, Erzurum Polat Renosans Hotel,ERZURUM, 2010
Mutfakta Hijyen Sanitasyon Eğitimi, Kıbrıs Kaya Artmis Hotel&Casino,KIBRIS, 2008
Araştırma Alanları
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Web Of Science Araştırma Alanları
Hospitality, Leisure, Sport & Tourism
Akademik Ünvanlar ve Görevler
Ögr.Gör., ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, 2015 - Devam Ediyor
Mesleki ve İdari Deneyimler
MYO Müdür Yardımcısı, ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, , 20.02.2018 - Devam Ediyor
Verdiği Dersler
Beslenme İlkeleri, Ön Lisans, 2016-2017
Yiyecek İçecek Hizmeleri, Ön Lisans, 2016-2017
Meslek Etiği, Ön Lisans, 2016-2017
Soğuk Mutfak, Ön Lisans, 2016-2017
Mutfak Planlama ve Organizasyonu, Ön Lisans, 2016-2017
Vejetaryen Mutfak, Ön Lisans, 2016-2017
Menü Planlama, Ön Lisans, 2016-2017
Pastane Ürünleri, Ön Lisans, 2015-2016
Jüri Üyelikleri
Yarışma , Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, Van 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, Taşpakon, Şubat, 2016
Diger Dergilerde Yayımlanan Makaleler
Başar F., Başar B., Boztoprak F., "Erzurum’un Yöresel Ürünlerinin Turistik Potasiyelinin Belirlenmesi", EKEV Akademi Dergisi, ss.147-160, 2019 (Link)
Başar F., Şen N., Silahşör Y., Başar B., "Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, ss.328-339, 2019 (Link)
Hakemli Kongre/Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Boztoprak F., Çevik A., Başar B., "Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı", ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, KOCAELİ, TÜRKIYE, , vol.1
Başar B., Güneş E., Alagöz G., "KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM-PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ", :I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, ERZİNCAN, TÜRKIYE, 7-9 Nisan 2016, cilt.-, no.-, ss.255-255 (Link)
Başar B., Başar F., Kocaman G. , " AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ; İSHAK PAŞA SARAYI", :I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, ERZİNCAN, TÜRKIYE, 7-9 Nisan 2016, cilt.-, no.-, ss.645-645 (Link)
Diğer Yayınlar
Etkinlik Organizasyonu
Üniversitelerde Döner Sermaye Sorunları ve Uygulama Birliği Çalıştayı, Düzenleme Kurulu Üyesi, , TÜRKIYE, Mayıs 2018
1.ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Düzenleme Kurulu Üyesi, , TÜRKIYE, Nisan 2015
Ödüller ve Burslar
Başar B,Silahşör Y., "Taşpakon Türkiye Aşçılık elemeleri en iyi 2. Üniversite ödülü, Taşpakon 1. Ulusal Çorum yemek yarışması Türkiye ön elemeleri, Şubat 2018
Başar B, "Taşpakon Aşçılık Türkiye Kupası 4.lük, Taşpakon Türkiye Kupası, Mart 2018
Başar B,SİLAHŞOR Y., "Gastro Pamukkale Yemek Yarışması Ekip Sorumlusu ''Türk Tencere Yemeği'' Kategorisi 1 gümüş,1 bronz madalya, ''Grand Prix Ekip '' Kategorisi 3 gümüş madalya, Gastronomi Derneği, Denizli/Pamukkale, Aralık 2017
Başar B, "Doğu Anadolu Yemekleri Ustalar Kategorisi Gümüş Madalya, 7.Van Ulusal Turizm ve Seyahat Fuarı/1.Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, Kasım 2016
Başar B,''Silahşor Y.'', "13.Uluslararası Mutfak Günleri / En iyi üniversite ekip yarışması / Ekip sorumlusu / 3 altın madalya, 13.Uluslararası Mutfak Günleri, Şubat 2016
Katalog Bilgileri
Dokumanlar
Tarih D. Türü Döküman Tanımı / Adı İndir
07/11/2018 03:11 Ders Notu SOĞUK MUTFAK PEYNİRLER
07/11/2018 03:11 Ders Notu MY PLATE
07/11/2018 03:11 Ders Notu PASTACILIK TARİHİ
07/11/2018 03:11 Ders Notu BESLENME İLKELERİ 4
07/11/2018 03:11 Ders Notu BESLENME İLKELERİ 3
07/11/2018 03:11 Ders Notu BESLENME İLKELERİ 2
07/11/2018 03:11 Ders Notu BESLENME İLKELERİ 1
06/11/2017 10:11 Ders Notu MEZELER VE SOĞUK MUTFAK
02/10/2017 12:10 Ders Notu GIDA VE MUTFAK HİJYENİ
25/09/2017 04:09 Ders Notu VEJETARYEN MUTFAĞI
13/09/2017 01:09 Ders Notu YENİLEBİLİR OTLAR
12/09/2017 03:09 Ders Notu PASTANE ÜRÜNLERİ
12/09/2017 03:09 Ders Notu Endüstriyel yiyecek üretimi
12/09/2017 03:09 Ders Notu SEBZE PİŞİRME YÖNTEMLERİ
12/09/2017 03:09 Ders Notu PİŞİRME YÖNTEMLERİ1
12/09/2017 03:09 Ders Notu ET,BALIK VE KÜMES HAY.PİŞİRME
12/09/2017 03:09 Ders Notu KAT HİZMETLERİNE GİRİŞ
12/09/2017 03:09 Ders Notu MENÜ VE TÜKETİCİ İLİŞKİSİ
12/09/2017 03:09 Ders Notu MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 1
12/09/2017 03:09 Ders Notu MUTFAKLARDA ÜRETİM AŞAMALARI
12/09/2017 03:09 Ders Notu OTEL İŞLETMELERİNDE MUTFAK YAPISI
12/09/2017 03:09 Ders Notu MUTFAK ORGANİZASYON
12/09/2017 03:09 Ders Notu DÜNYA MUTFAKLARI 1
12/09/2017 03:09 Ders Notu DÜNYA MUTFAKLARI 2
12/09/2017 03:09 Ders Notu GASTRONOMİ TARİHİ
12/09/2017 03:09 Ders Notu YİYECEK – İÇECEK İŞLETMELERİ
12/09/2017 03:09 Ders Notu ZİYAFET SERVİSİ VE UYGULAMALARI
12/09/2017 03:09 Ders Notu TÜRK MUTFAĞI
Akademik Veri Yönetim Sistemi | All Rights Reserved | Abis Teknoloji © 2019
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi BAP Koordinasyon Birimi